Novetats

Què tenir en compte en llogar un estudi de gravació?

llogar estudi de gravació

Al post d’avui, t’expliquem quins són els principals aspectes que has de tenir en compte en llogar un estudi de gravació.

Com escollir un estudi de gravació?

L’elecció d’un estudi de gravació és un dels factors més determinants a l’hora d’enregistrar un projecte, ja que, en gran part, en condiciona el seu resultat. A continuació, et donem alguns consells per elegir un estudi de gravació adaptat a les necessitats del teu projecte.

 

Definir pressupost

Un dels aspectes més importants en el moment de llogar un estudi de gravació és definir el pressupost que es vol destinar a la tasca d’enregistrament. Evidentment, hi ha diversos factors que influeixen en el preu final. Tenir clar quins són i com poden influir en el projecte serà indispensable per determinar la despesa real.

En primer lloc, qualsevol persona que hagi gravat abans sap molt bé que els projectes solen tardar més del que s’espera, sigui per imprevistos, retards o feines extres. Per tant, et recomanem que planifiquis reservar unes quantes hores més de les que pensis que necessites. En segon lloc, hauràs de tenir en compte altres despeses que també depenen de la gravació. Per exemple, si cal llogar instruments o si es necessita un tècnic de so.

Tot plegat, ens porta a una segona pregunta: quant costa llogar un estudi de gravació? Avui dia, amb la tecnologia de gravació cada cop més accessible, són molts els enginyers i tècnics de so que es decideixen per muntar el seu propi estudi. Per això, existeixen moltes opcions, amb preus i serveis molt diversos.

En termes de qualitat, s’ha de tenir clar que, com més professional sigui l’equipament tècnic i els serveis oferts, més elevat serà el seu preu, però més bons resultats s’aconseguiran. Per tant, abans de decidir-te per un estudi de gravació, és important que valoris quin pes donar a la qualitat d’enregistrament.

Localització de l’estudi de gravació

Un altre aspecte que també cal valorar és la localització de l’estudi de gravació. Nosaltres solem recordar als nostres clients que l’única manera d’assolir una bona interpretació és fent que el procés d’enregistrament sigui el màxim còmode i confortable, ja que això és directament proporcional a la qualitat de l’enregistrament.

Per això, et recomanem elegir un estudi de gravació en un entorn tranquil, de fàcil accés i que ofereixi la possibilitat de gravar a qualsevol hora del dia. Treballar en un entorn agradable i lluny de les distraccions, permet centrar-se en el projecte i, evidentment, això té un important efecte positiu en el procés d’enregistrament.

També és de valorar que l’estudi de gravació compti amb bona zona d’aparcament. Si es tracta d’un projecte relativament gran, segurament es desplacin moltes persones a l’estudi i també sigui necessari transportar tot l’instrumental necessari. Per això, com més accessible i còmode resulti l’espai, més fàcil serà desenvolupar qualsevol tasca.

Qualitat del so

Un cop definit el pressupost i la localització, el següent pas serà valorar la qualitat del so que ofereix l’espai. En aquest sentit, et recomanem que demanis al personal de l’estudi si et pot fer arribar algunes gravacions de mostra d’altres bandes del mateix gènere que la teva per valorar si la qualitat de l’espai encaixa amb les necessitats del teu projecte.

Serveis i equipament tècnic

A grans trets, l’últim aspecte que cal tenir en compte en llogar un estudi de gravació són les instal·lacions i l’equipament tècnic que pot oferir. Per conèixer les característiques de l’espai i de l’equipament, el millor és que consultis la pàgina web de l’estudi o que, en cas de tenir dubtes, demanis més informació al personal.

És de valorar que l’estudi també compti amb els instruments que necessites i, si tens coneixements sobre gravació, és probable que també estiguis buscant algunes peces o eines en concret. Per això, és important que busquis un estudi de gravació que compti amb l’equip més ampli i amb les tecnologies més avançades.

Per últim, les dimensions de l’espai, el seu disseny o els serveis oferts també seran característiques importants a l’hora de decidir. Durant el procés d’enregistrament, haureu de passar moltes hores a l’espai i és important que resulti còmode, pràctic i agradable.

 

Per què llogar un estudi de gravació?

Sense cap dubte, el motiu principal pel qual llogar un estudi de gravació és per la qualitat i els bons resultats que es poden aconseguir. Tal com us vam explicar en un anterior post, amb l’avanç de les noves tecnologies, cada cop són més les persones que es decideixen en fer el seu propi estudi de gravació a casa. Tanmateix, és important tenir en compte que un estudi de gravació a casa mai no oferirà els mateixos resultats que un estudi de gravació professional.

Per dur a terme un procés de mescla de qualitat, és indispensable utilitzar una sala de control d’un estudi de gravació. No existeix millor lloc on enregistrar qualsevol instrument, ja que un estudi professional compta amb una acústica pensada per afavorir el so dels instruments. A més, en llogar-lo, també es gaudeix del suport tècnic necessari per resoldre qualsevol problema que pugui sorgir i del suport humà per aportar idees o millorar la producció.

Per últim, només volem recordar-te que, si estàs pensant a llogar un estudi de gravació, pots posar-te en contacte amb nosaltres sense compromís. Resoldrem tots els teus dubtes i t’ajudarem a aconseguir tot el que necessites per enregistrar el teu projecte en les millors condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *