Marc Piña

Marc Piña. Tècnic de So. El Local Estudi de Gravació. Girona

Marc Piña, tècnic de so.

Vaig néixer el desembre del 1975 a Girona, vaig estudiar educació general bàsica als Maristes, i posteriorment formació professional, a l’I.E.S. Montilivi on aconsegueixo el títol de Tècnic Electrònic.

L’any 1992 començo a treballar a Videoson, fent sonoritzacions, lloguer de material, concerts, instal·lacions,etc…. Paral·lelament començo a treballar a Global, on de la mà de Key Macias i Pere Thió, em formo en el camp del directe i concerts de gran format. Allà conec el mon de l’estudi de gravació molt efímerament. En aquest mateix període, i com a regal i influència d’en Pere Thió, començo a tocar el baix elèctric per diversió i de manera autodidacta amb grups locals.

Global tanca, i començo a treballar amb un petit trio, que amb el anys ha esdevingut orquestra, el Trio Metropol. Paral·lelament Jaume Jorba, m’ofereix feina a Musical Girona, on feia  manteniment d’equipaments musicals, reparacions d’instruments, etc…

L’any 1996 em surt l’oportunitat d’anar a treballar a França com a tècnic de directe de l’Orchestre Les Casenoves. Per edat i per poder conciliar la vida familiar, el 2005 prenc la decisió de deixar el món de la música, m’instal·lo a Bescanó, em caso i m’encarrego dels negocis familiars.

Dos anys més tard, sento la necessitat de tornar a entrar en contacte amb la música i gràcies a en Xavier Molina, em  poso a estudiar la bateria, amb en Cèsar Martínez que m’obre les portes del mon del jazz. Des de llavors i fins l’actualitat, i sempre paral·lelament a la meva feina diària, he anat fent tota mena d’enregistraments, he fet classes d’iniciació a la bateria a la mainada de Bescanó, he tocat amb grups i combos de jazz, i he conegut en David Poblete, que gràcies a la seva tossuderia, em va animar a fer realitat el projecte d’El Local.