General

Névoa i La Flama de Farners

La Flama de Farners

El passat gener a El Local, vam enregistrar i mesclar un nou projecte de la NévoaLa Flama de Farners. Fusiona la música d’arrel tradicional catalana, com és la cobla, i la música tradicional portuguesa, el fado. El projecte neix perquè la Flama de Farners aquest 2021, celebra el seu 40è aniversari, i al mateix temps, per la incorporació de nous músics amb inquietuds a la formació. La idea, és fer alguna cosa nova, però que s’allunyi del disc tradicional de sardanes. Es decideix fer un disc de cobla amb bateria, contrabaix, piano i una cantant. Inicialment ja es decideix que la veu li posarà la Névoa (Núria Piferrer), per la proximitat i amistat personal que hi ha amb en Jordi Molina, director de la formació.

Névoa

La trajectòria artística de la Névoa, ha estat marcada per una constant passió per la música i la cultura portuguesa.  És per això que el repertori serà una barreja de fados portuguesos, alguns traduïts al català, com “Paraula rodona”, “Perquè em mires així” o “Ai vida” i també de grans composicions catalanes com “Cançó de suburbi”, “De mica en mica” o “La plaça del diamant”, que establiran un pont més entres les dues cultures.

Amb el projecte ja encarrilat, es vol anar una mica més lluny, i es vol aconseguir que tots els temes sonin diferents i que tinguin personalitat pròpia. És per això que els arranjaments, s’encarreguen a músics tant diversos com Ramón Cardo, Xavier Molina, Jordi Fontanilles, Jordi Casas i el pianista Joan Díaz. 

Enregistrament

Tècnicament el projecte es va enregistrar amb tota la formació tocant alhora, com si fos en directe. La cobla es va enregistrar a la sala gran d’El Local, juntament amb el contrabaix que estava envoltat de panells. I a una de les sales auxiliars hi teniem la bateria Sonor Delite pròpia de l’estudi, i a l’altra sala hi havia el piano de cua Yamaha C7 també propi. Cada tema el va dirigir el seu propi arranjador desde la sala central, i al control hi havia la Névoa cantant les veus guia. Vam necessitar 4 dies per enregistrar tota la part instrumental, 2 dies per enregistrar la veu de la Névoa i 3 dies de mescla. 

Fitxa Artística

Névoa (veu), Bàrbara Ardanuy (flabiol i tamborí), Jordi Casas Turón (tible), Lluís Coll (tible), Àlex Vila (tenora), Pau Vila (tenora), Raül Gallego (trompeta), Jordi Josep Fontanillas (trompeta), Robert Font (trombó), Tomàs Domingo (fiscorn), Miquel Vilarrasa (fiscorn), Joan Lluís Subiranas (contrabaix), Ferran Guillamet (bateria), Lluís Gonzàlez (piano).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *