General

Per a què serveix un estudi de gravació?

Per a què serveix un estudi de gravació?” Aquesta és una pregunta molt recorrent i que cada vegada la gent es fa més, amb el sorgiment i proliferació dels anomenats “Home Estudios”. En realitat, si ets músic professional, o dones valor a la producció que vols fer, aquesta pregunta no te la planteges, ja que per enregistrar qualsevol instrument acústic, no trobaràs un lloc millor, on l’espai de gravació a part de ser ampli, i oferir un confort òptim, té una acústica pensada per afavorir el so dels instruments. A part, tens recolzament tècnicament, per resoldre qualsevol problema que sorgeixi, i comptes amb la part humana, per aportar idees per millorar la producció, o fer realitat qualsevol genialitat del moment. Per tant és molt evident, que això a l’habitació o al garatge de casa, no es pot aconseguir.

 

L’auge dels Home Studios

Ara bé… Si no necessites enregistrar cap instrument acústic, ja que les produccions que fas al teu Home Estudio, es basen en Samples, Loops, sintetitzadors, oscil·ladors, teclats, etc., segurament et preguntaràs per a què serveix un estudi de gravació i pensaràs que no necessites una sala de gravació. De tota manera, hauries de tenir en compte que és molt recomanable per a enregistrar unes vocals de qualitat, ja que a casa no disposem de la varietat de micròfons i previs que podrem trobar a un estudi de gravació.

Per què hauria d’anar a un estudi de gravació? 

Però la gent que produeix música al seu Home Estudio, també s’acaba fent una pregunta molt freqüent: “Per què tot el que faig a casa, quan ho escolto fora del meu Home Studio no sona com jo vull? “. A casa no tenim l’acústica adequada per escoltar el so dels monitors amb prou definició i precisió, treballem a una habitació, normalment de reduïdes dimensions i poc tractament acústic, amb unes freqüències greus incontrolables (cal tenir en compte que una ona de 80Hz te una longitud d’ona superior al 4m.), i amb reflexions totalment acolorides per les superfícies on han rebotat.

Avantatges d’un estudi de gravació professional

Per dur a terme un procés de mescla de qualitat, és indispensable utilitzar la sala de control d’un estudi de gravació, ja que a part de poder comptar amb hardware físic, diferents pluggins, i l’experiència del tècnic, ens trobarem a un espai on l’acústica té un paper fonamental per poder escoltar única i exclusivament, el que surt dels monitors. Podrem escoltar amb gran detall, qualsevol equalització, reverberació, compressió, etc…amb una precisió espectacular. En definitiva, és la darrera baula de la llarga cadena de producció musical, on únicament, els monitors i les nostres orelles, seran els jutges del so final que volem aconseguir. No conec ningú que hagi estat en una sala de control de veritat, i no tingui ganes de repetir l’experiència. També afegiré, que als preus que treballen actualment els estudis de gravació, no estem parlant de cap luxe, sinó d’una necessitat!

Per últim, recorda que a El Local comptem amb un complet estudi de gravació professional. Et convidem a visitar-nos i a demanar-nos més informació sense compromís. Estarem encantats de poder-te ajudar en el procés d’enregistrament del teu projecte! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *