General

Història d’El Local – Estudi de Gravació

historia del Local Estudi de Gravació

La història d’El Local – Estudi de Gravació comença l’any 2012 a Bescanó i segueix amb la construcció del nou estudi de gravació a Vilablareix. L’objectiu d’aquesta nova construcció era fer que el procés d’enregistrament fos el màxim còmode i confortable possible pels clients. Amb aquesta idea al cap, vam iniciar les passes del que seria el nostre nou projecte.

Podeu consultar el següent enllaç per conèixer més sobre el procés constructiu d’El Local. A continuació, us explico com va sorgir la idea i quin va ser el nostre principal propòsit. 

 

Un nou estudi de gravació

Aquest nou espai que podeu veure a la pàgina web és la continuació de l’estudi que l’any 2012 vaig construir a Bescanó, on he enregistrat i mesclat diversos projectes. Neix de la necessitat de disposar d’un estudi més gran, ja que el de Bescanó era molt petit, i cada vegada que calia enregistrar formacions grans tenia que fer-ho a sales, teatres, etc…

La idea neix a finals de gener de l’any 2016 en un viatge de tornada del Ral·li Montecarlo, on li comento al meu pare que a l’estudi de Bescanó hi tinc força feina però m’ha quedat petit. El meu pare també em diu que ell necessita més espai per ubicar la col·lecció de cotxes, i acordem fer un projecte comú. Amb calma, anem buscant solars que tinguin les qualitats que requereix un estudi de gravació i finalment a finals de 2016 trobem el solar de Vilablareix.

Personalment, crec que un estudi de gravació ha de ser un entorn on et sentis molt a gust, còmode, relaxat, i que alhora afavoreixi la creació i l’execució, en les millors condicions possibles, i la meva feina és capturar, enregistrar i seleccionar les millors interpretacions dels clients.

De tots és sabut que un músic mediocre enregistrat amb un material de primer nivell, el resultat continuarà essent mediocre. En canvi, una bona interpretació d’un músic amb talent, enregistrat amb un material mediocre…. el resultat serà increïble.

Un bon enregistrament precisa talent, el que els micròfons capten és molt més important que el que pugui fer el tècnic amb la taula de so, plugins, hardware…. No hi ha cap aparell, ni algoritme que generi “feeling” a una interpretació estèril.

Per aconseguir tota aquesta atmosfera, he comptat amb el disseny i els consells de Philip Newell i l’execució de l’obra ha anat a càrrec del seu fill Julius i un equip d’autònoms amb més de 20 anys d’experiència en la construcció d’estudis.

1 Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *