Novetats

Nadala de Black Music Big Band

Aquest passat desembre, els impulsors de la Black Music Big Band, em varen proposar un repte. Es tractava d’enregistrar una nadala on pràcticament tots els integrants de la gran família de la Black Music, és a dir…la Big Band, la Black Junior, les veus de l’Est, el Black Choir, i tots els solistes, tenien que passar per l’estudi de gravació a enregistrar la seva part, i al mateix temps complir amb tota la normativa i protocol COVID. El projecte no era fàcil de coordinar, ja que tot això es traduïa en enregistrar 100 músics d’edats i residències molt variades en només 2 dies. 

 

 

Saben que és Nadal? Una nadala amb història

Rere una reunió tècnica via zoom, amb tots els promotors del projecte per planificar la logística, es va decidir fer-lo realitat, dedicaríem un dia a la música i un altra dia a les veus. Tot es basava en un Planning molt ben estructurat, on els músics arribaven, gravaven i se n’anaven per no perdre temps, i així poder treballar amb la mínima quantitat de músic a l’estudi. La cançó escollida, Do They Know It’s Christmas, que va tenir un gran ressò mediàtic l’any 1984, al ser interpretada per la Band Aid creada per Midge Ure i Bob Geldof, amb el propòsit de recollir diners per eradicar la fam a Etiòpia. El tema original es va enregistrar de forma molt similar a la cover de la Black,  ja que també es va enregistrar íntegrament amb només 2 dies, amb la col·laboració dels músics de pop rock anglesos i irlandesos més populars del moment.  

Sobre com va ser l’enregistrament

Amb l’arranjament escrit pel seu director  Adrià Bauzó,  per adaptar el tema a totes les seccions de la Black Music Big Band i tota la logística programada, vàrem començar a enregistrar la base del tema el dilluns dia 7 de desembre de 2020 pel matí, sense que ningú ho hagués pogut assajar. La base estava formada per bateria, baix, guitarres, piano, teclat i al mateix temps es va enregistrar una veu guia. A les 11:00 varen entrar els saxos, a les 13:00 els trombons, i a les 16:00 trompetes. De 18:00 a 22:00 és varen enregistrar les seccions de la Junior. L’endemà vàrem arrencar amb l’enregistrament de les veus solistes a les 9:00 del matí, a les 11:00 les veus de la Junior, a les 16:00 les veus de l’Est i a les 18:00 el Choir.

Com que la sessió de Pro Tools tenia més de 100 pistes, vàrem dedicar un parell de dies a la mescla, i un matí pel màster. La seva sortida es va espaiar en el temps, per no coincidir amb La Marató de TV3, i finalment el dia 24 de desembre es va presentar públicament a xarxes socials i als informatius de TV3. Aquesta nadala va ser un himne d’agraïment a tots els sanitaris que treballen cos a cos amb la pandèmia, i al mateix temps anava dedicada a tota la gent que passarien el Nadal a l’hospital. Aquesta versió ha estat reconeguda com la traducció catalana oficial del tema original. Tot un plaer haver col·laborat en aquesta efemèride.  

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *