Novetats

La Cobla Orquestra Montgrins i el seu nou CD “Cobla virtuosa”

La primavera del 1884, a Torroella de Montgrí, una colla de músics encapçalats per Pere Rigau ‘Barretó’ van fundar la cobla-orquestra que amb el temps esdevindria la més antiga en actiu. Sempre han format part de la plantilla de la Cobla Montgrins destacats instrumentistes i compositors per a cobla com Vicenç Bou, Josep Coll, Narcís Paulís o Martirià Font, entre d’altres. Jordi Molina, director titular de la formació de cobla des del 2018, pren el relleu dels seus antecessors i continua la tasca de mantenir la cobla al més alt nivell.

Cobla Virtuosa

Cobla Virtuosa és un CD de sardanes de lluïment solista, el que es coneix com “sardanes obligades”. S’han volgut destacar tots els timbres de la cobla i, per això s’hi han inclòs sardanes obligades de tots i cadascun dels instruments de la cobla. En total trobem 12 títols i un “repicó”. 

El single del CD és la primera sardana, “Sa Roncadora“, una sardana per a tenora solista d’extrema dificultat rodejada d’una aura mística; ja que fins fa ben poc només havia estat interpretada pel seu compositor, Ricard Viladesau.

Aquest CD ha estat enregistrat entre finals del 2021 i principis del 2022. Amb ell ens hem acomiadat de Martí Camós, que s’ha jubilat recentment després de 34 anys als Montgrins. Es va voler que aquest CD servís com a enllaç entre dues temporades, i hi van participar tant en Martí com en Quim Reixach, que és qui ha entrat aquest any en el seu lloc. 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *