General

Mar Serra Grup grava al Local Estudi

Mar Serra és una pianista i compositora nascuda a Barcelona. Es forma entre Barcelona i Madrid amb músics com  Carmen Deleito, Josep Colom, Ramon Coll… obtenint el Títol Superior l’any 2001 al Conservatori del Liceu. Després de guanyar diversos premis i treballar en diferents àmbits, l’any 2011 edita el seu primer disc Opus I amb Mar Serra Grup, amb el qual grava el programa de TV3 “Fusió i swing a l’estudi”.

El 2017 grava el disc “Cançons mecanoscrites” amb Martí Serra i els pintors d’ànimes.

El 2019 edita el segon disc “I sempre demà” amb Mar Serra Grup, presentat a l’Auditori de Barcelona. Forma part de la banda de Guillem Soler.

Actualment imparteix classes a l’Escola Municipal de Música d de Música i Dansa Miquel Pongiluppi d’El Papiol, centre del qual va ser Directora de l’any 2012 al 2016.

Vivit, el tercer treball de Mar Serra Grup

El projecte Vivit és el tercer treball de MarSerraGrup. Amb aquesta formació van estrenar el primer disc “Opus I” l’any 2011 dins el marc de la Fira de la Mediterrània de Manresa, i el segon treball “I sempre demà” s’edità el 2019 obtenint la nominació als Premios Min com a millor disc de jazz de l’any. Aquest tercer disc està pensat a sextet, combinant saxo amb clarinet així com guitarra clàssica amb elèctrica, mantenint sempre el quartet amb piano i violí de base.

Vivit és una suite de peces musicals que han estat concebudes durant el confinament, a partir de la cerca de cançons populars del mediterrani. L’inici de cada peça és el record, la descripció sonora d’una “imatge” que després es transforma en so a través de la banda de jazz. Així, partint d’una vivència concreta de la cultura mediterrània, la Mar ha anat teixint els temes en la búsqueda d’una unitat sonora, temàtica i formal. 

La sonoritat de Vivit és essencialment mediterrània perquè en l’orígen compositiu dels temes hi ha cançons d’arreu, des de cants tradicionals de Bòsnia fins a cançons d’Israel, el Marroc i, també, tradicionals catalanes. Dins la varietat d’orígens hi ha una unitat harmònica i estilística, que podem encabir dins l’estil del jazz contemporani.

Músics de Mar Serra Grup

Joan Vidal – Bateria i compositor

Gabriel Amargant – Clarinet I Saxo

Bartolomeo BarenghiCompositor, guitarrista i arranjador

Pau LligadasContrabaix

Martí Serra Saxo

Lluna AragónViolí

Mar SerraPianista i compositora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *