General

Cobla La Flama visita el nostre estudi

El 5 d’abril de 1981 la cobla La Flama de Farners va fer la seva presentació. Carbó fou el mestre, el promotor i el primer director de la formació. En desaparèixer el mestre Carbó, reberen l’assessorament de Narcís Costa Horts i del mestre colomenc Joaquim Solà Sala. Han col·laborat musicalment amb la cobla personalitats tan emblemàtiques del món de la sardana com Ricard Viladesau, Lluís Albert, Manel Saderra i Puigferrer o Josep Cassú, que amb la seva experiència han ajudat a aconseguir que La Flama sigui una de les cobles més preuades de les comarques gironines. L’any 2009 hi va entrar com a nou director Jordi Molina, amb l’encàrrec de consolidar la formació, ampliar-ne el repertori i fer-la partícip d’aquest nou moviment renovador iniciat fa uns quants anys, de producció de noves propostes musicals.

Durant aquests trenta-nou anys, la cobla LaFlama de Farners ha rebut diversos premis i ha dut a terme ballades i concerts a les sales i places més emblemàtiques del país. En la seva trajectòria ha enregistrat més d’una trentena de discs amb repertori de sardanes i diversa música de cobla.

La cobla La Flama de Farners ofereix actuacions d’una gran qualitat musical gràcies a la professionalització dels seus integrants, i al mateix temps es caracteritza per ser una formació juvenil, dinàmica i amb experiència en el sector. La formació és dirigida pel músic i compositor Jordi Molina. El 5 d’abril de 1981, en el decurs dels actes de proclamació de Santa Coloma de Farners com a ciutat pubilla de la sardana, i amb el guiatge del fundador i músic local Josep Carbó i Vidal, la cobla La Flama de Farners va fer la seva presentació pública. Des de llavors ha anat fent camí, progressant en qualitat, i ampliant i diversificant la seva oferta musical d’una manera sostinguda i audaç.

Neus Mar & La Flama de Farners

La unió del talent vocal de Neus Mar amb l’afany innovador de la Cobla La Flama de Farners ha cristal.litzat en un nou espectacle que ens convida a tastar les sonoritats més característiques dels diferents indrets dels Països Catalans. Divers com és el territori, també ho és la nostra música.

La plana, l’interior, la muntanya, la ciutat, la costa, ses illes… A cadascun d’aquests paisatges ha florit una música pròpia que, en conjunt, ens identifica com a poble.

Havaneres, cançons de muntanya i de treball, ball d’arrel, cançó d’autor… són algunes de les peces de diferents colors i mides que conformen la música popular del nostre país.

Són temes desiguals, d’orígens diversos i vida llarga que encaixen en aquest “Trencadís”, ara revisitat i reformulat per la veu de Neus Mar i la versatilitat de la cobla, amb nous arranjaments per posar en valor el nostre patrimoni musical més popular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *