General

Tornar, el nou projecte de Magalí Sãre i Manel Fortià

Alguna vegada us heu imaginat com seria la mítica cançó “VOLVER” en català? Gràcies a aquests dos artistes ho hem pogut veure. La Magalí ha adaptat el poema d’Alfredo Le Pera al català i, per una altra part, en Manel ha creat una barreja d’Havanera i Guajira flamenca. El resultat ha sigut aquesta magnífica versió; TORNAR.

Magalí Sãre

La Magalí és una cantant, multi instrumentista i compositora nascuda a Barcelona l’any 1991, provinent d’una família de músics.

Als 19 anys, comença el grau superior de flauta clàssica al Conservatori del Liceu. Després de realitzar-ne dos cursos, decideix abandonar la formació per enfocar la seva carrera professional cap al jazz i la música moderna.

Des del 2012, és la veu soprano del Quartet Mèlt. L’any 2017 obté el grau superior de cant jazz al mateix Conservatori del Liceu. El 13 d’abril del 2018 llença el seu primer disc com a compositora titulat Cançons d’amor i dimonis (Autoeditat). El mateix any enregista el disc Estómac (Satélite K) amb la pianista i compositora Clara Peya.

El gener del 2020 la Magalí i el guitarrista mallorquí Sebastià Gris, publiquen el seu primer disc titulat A BOY & A GIRL (Segell Microscopi). El novembre de 2020 publica el seu primer treball amb Manel Fortià titulat Fang i núvols (Segell Microspopi). A més a més, el mateix any publica els seus dos primers singles: Cronos i Beure de tu (Beber de ti), i també va posar veu al famós anunci d’estiu d’Estrella Damm “Compromís”.

L’abril del 2022, llença el seu segon disc com a cantautora titulat ESPONJA produït per en Pau Brugada i ella mateixa amb les col·laboracions especials de Salvador Sobral i Las Migas.

A part d’actuar, la Magalí imparteix classes de cant modern/jazz i combo al grau superior del Taller de Músics.

Manel Fortià

El contrabaixista cassanenc Manel Fortià es troba en un moment molt prolífic. El seu sentit melòdic, precisió rítmica i creativitat l’han convertit en un dels músics més singulars i originals de la nova generació i li ha permès actuar amb músics de la talla de Dave Liebman, Chris Cheek, Eliot Zigmund, Bill McHenry, Ari Hoenig, Arturo O’Farrill, Chano Dominguez, Stephane Belmondo, Scott Hamilton, Dena Derose, Raynald Colom… en alguns dels més prestigiosos festivals i clubs de Jazz del planeta.

Entre els últims àlbums com a líder trobem: “Despertar” (2022, Microscopi), on interpreta composicions pròpies inspirades en Nova York amb el seu nou trio europeu format pel pianista balear Marco Mezquida i el bateria francès Raphael Pannier. “Arrels” (2021, Microscopi), l’enregistrament debut del seu nou projecte de free-flamenc-jazz “Libérica”, juntament amb el multipremiat cantaor i saxofonista Antonio Lizana. Aquest va ser inclòs en el top 10 de discs de jazz de 2021 segons la revista Enderrock. El seu original àlbum a duo de folk-jazz “Fang i Nuvols” (2020, Microscopi) amb la talentosa cantant catalana Magalí Sare, també va ser aclamat per la crítica. A més a més ha aparegut en més de 50 discos com a colíder i com a sideman, inclosos “Estándares” amb el Grammy-Awarded pianista Chano Domínguez & Antonio Lizana, “My Old Flame” a duo amb Marco Mezquida i “Buleria Brooklyniana” amb el trio Marquès/Fortià/Pannier.

Per últim, ens agradaria recordar-vos que el proper 28 de Desembre podeu gaudir d’aquests dos artistes a Dansàneu, I no us ho podeu perdre!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *