Novetats

Cobla a 4 veus: un viatge musical

Aquesta temporada, la Cobla Montgrins celebra el seu 140è aniversari i és per aquest motiu que trauran diverses produccions discogràfiques. Avui us en parlem de la primera, enregistrada i mesclada a El Local Estudi entre desembre de 2023 i gener de 2024 amb la formació de cobla 23-24.

Cobla Montgrins

La primavera del 1884, a Torroella de Montgrí, una colla de músics encapçalats per Pere Rigau ‘Barretó’ van fundar la cobla-orquestra que amb el temps esdevindria la més antiga en actiu. Jordi Molina, director titular de la formació de cobla des del 2018, pren el relleu dels seus antecessors i continua la tasca de mantenir la cobla al més alt nivell.

Cobla a 4 veus: un viatge musical

 

La Cobla Orquestra Montgrins sempre han inclòs els instruments de casa nostra al seu concert d’orquestra, i aquest cop tenen ganes de portar les veus i el ritme de l’orquestra a un concert de cobla. La seva és una formació versàtil, amb gran capacitat per afrontar molts tipus de repertori, i amb una riquesa sonora que dona peu a explorar diferents àmbits i gèneres musicals.

Així, amb les quatre veus dels Montgrins i a timbre de cobla, fan un viatge musical per diferents països, èpoques i estils. En aquest primer CD hi enregistren un repertori ben variat de temes que no estan pensats originalment per a aquesta formació, però que han volgut fer seves i que contribueixen a enriquir l’univers sonor de la cobla.

Ara, us deixem amb les paraules de Jordi Tomàs Elias:

“Durant aquest període de temps hem vist canvis força importants en l’economia, la cultura, les tecnologies de la informació o la intel·ligència artificial. També hem afrontat una pandèmia de notables conseqüències i dificultats socials i laborals importants a l’hora que de manera gairebé incrèdula al món s’iniciaven noves o velles guerres.

I és en aquest context de globalització i d’incertesa que una nova generació de músics referma el projecte col·lectiu que representa aquesta agrupació musical. Tot allò que ha anat passant durant aquests darrers anys ben bé hauria pogut fer trontollar la continuïtat d’aquesta institució, però la seva fortalesa i emprenedoria han aconseguit enfortir-la i arrelar-la encara més en la tradició musical de casa nostra.

Fer de músic no és una feina fàcil, l’ofici és dur i impacta en la vida familiar. El talent i l’estudi dels instruments sempre són importants, però també ho és la convivència amb els companys, la innovació i la revisió permanent dels objectius musicals. A la Cobla-Orquestra Montgrins
sempre hi ha hagut excel·lents músics, però també persones innovadores i emprenedores que l’han fet créixer musicalment i social.

Músics i cantants saben que estan en una cobla de prestigi, en una orquestra que els permet progressar professionalment i que se’ls pot escoltar en els millors auditoris o rebre premis i reconeixements. Només cal parlar amb ells o escoltar-los per percebre el seu orgull de formar part d’aquesta històrica agrupació.”

Ens agradaria acabar comunicant que podeu adquirir el seu CD pel preu de 12€ a les seves actuacions.

Gràcies per confiar en nosaltres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *