General

Adrián Royo grava el seu primer disc “Pangea”

Adrián Royo va néixer el 8 de novembre de 1989 a Miranda de Ebro. Després d’una formació i base musical al Conservatori de Miranda de Ebro i l’Academia “Ramiro Requejo”, decideix ampliar els seus coneixements musicals a l’escola d’Avilés. Actualment està licenciat en “Piano Jazz Performance” al Conservatori Superior Liceu de Barcelona. 

El 2017/2018 realitza una gira nacional amb el seu propi trio “Adrián Royo Trío”, on realitza concerts a Bilbao, Miranda de Ebro, Logroño, Zaragoza i Pamplona. Aquesta gira la fa juntament amb Marcelo Escrich (contrabaix) i Gorka Gaztambide (bateria). 

El 2019 forma un trio de jazz contemporani amb Francesc Arnau McSweeney (baix elèctric) I Oriol Pujol-Ras (bateria) i realitzen una gira per Catalunya el 2019 sota el nom “RPM Trio”. 

El 2021 grava i produeix el disc “0202” de Fran Serrano Quintet juntament a Alberto Arteta (saxo), Daniel Artetxe (guitarra), Juanma Urriza (bateria) i Fran Serrano (contrabaix, compositor). Aquell mateix any és escollit com a pianista de “MirajazzBand”. 

Què és “Pangea”

“Pangea” és el nom del primer disc d’Adrián Royo com a líder. Com bé sabem, Pangea va ser un supercontinent que agrupava la major part de les terres del planeta, que després va donar Lloc al mapamundi que coneixem avui dia. La idea, doncs, és que tots venim del mateix lloc i s’uneix el concepte del primer continent com el primer disc. 

Procés creatiu de “Pangea”

Un cop Royo acaba l’etapa al Conservatori del Liceu de Barcelona comença a escriure música. Apareix la pandèmia i això li dona encara més temps per pensar en què vol fer exactament. 

Un cop ho té clar, busca les persones que el poden ajudar a dur-lo a terme. Contacta amb Gonzalo Val (batería) i, és el mateix Gonzalo qui li presenta Manel Fortià (contrabaixista). D’aquesta manera es van unir els músics per crear aquesta obra. 

Publicació del disc

Es preveu que a principis de la tardor estarà el CD físic i a plataformes digitals. També hi haurà un vide-Teaser de la gravació realitzada per Aaron Barreiro de “LeCuala Films”. 

La idea, a més a més, és presentar-lo a Miranda a la Fábrica de Tornillos de la mà de Asociación “Mirajazz”. També es vol presentar el projecte a altres festivals de jazz. 

Esperem amb moltes ganes la tardor per poder escoltar el seu primer treball!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *