General

Projecte “Cantaescola 2025” Cantata Infantil: Fèlix l’aventurer feliç

Avui us parlem d’aquest bonic projecte on participen les escoles de primària de Sant Feliu de Guíxols, ideat i coordinat per l’Arxiu Municipal i l’Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Guíxols (EMMú Guíxols Vall d’Aro). El projecte s’anomena “Cantaescola” i s’estrenarà el proper maig de l’any 2025.

Què és Cantaescola

Des de l’arxiu municipal es proposa un text que treballen els diferents alumnes de les escoles de primària. Cada escola té un petit fragment del text i alumnes i professorat han composat unes melodies per acompanyar-lo. Aquesta vegada, s’han gravat les bases de les melodies a l’estudi i, més tard, seran els mateixos alumnes que trepitjaran l’estudi per gravar aquestes versions. 

En aquesta tercera edició, el conte es proposa explicar la història de sant Fèlix o sant Feliu des d’un vessant humà i proper, sense les crues descripcions que, per tradició, es fan de les tortures que van patir els màrtirs. En definitiva és un conte perquè els infants coneguin la vida i fets de Fèlix i dels seus amics.

El nom que ha escollit l’autor ha estat Fèlix, el nom llatí, perquè significa feliç i ens dóna un dels trets característics del personatge que és la vitalitat i energia que va tenir i mantenir fins al final. Aquesta característica també és una de les que es remarquen en els textos antics, a partir dels quals se’ns ha transmès la biografia i martiri de Sant Feliu.

La inspiració per fer aquest conte va sorgir quan l’autor contemplava el gravat on es representa el martiri de Sant Feliu. Aquest gravat mostra l’ascensió del sant al cel. És presentat en primer terme, sostingut per tres querubins i amb la roda de molí al coll. Al fons hi ha una vista Sant Feliu de Guíxols d’època medieval, amb el monestir a l’esquerra. L’actual Rambla quedaria a la dreta de la vila, fora de la muralla. A la banda inferior, a l’esquerra hi ha Sant Elm i, a la dreta, un penya-segat, Calassanç (actual moll dels pescadors). Sota el sant naveguen uns vaixells. No és clar si ha estat llençat d’un dels vaixells o precipitat des de Calassanç, existeixen aquestes dues versions del martiri.

Participants al projecte i autors

Lletra: Maria Àngels Suquet
Música: melodies composades per professors/es i alumnes de les escoles de primària
Arranjaments: Professors de l’EMMú Guíxols Vall d’Aro

Músics:

Direcció: Luis González
Piano: Andreu Mercader
Baix: Toni Pujol
Bateria: Jordi Morell
Guitarra: Àlex Rocas
Saxo i clarinet: Xavi Molina
Trompeta: Jordi Fontanillas

Escoles: Mosen Baldiri Reixach, Sant Josep i Cor de Maria, Ardenya, Estació, Gaziel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *