General

Manel Fortià Trio: Despertar

El nou àlbum “Despertar” arriba avui a través de Segell Microscopi / Altafonte Distribution). Amb aquest nou treball Manel Fortià composa i interpreta un magnífic equilibri entre dues tradicions: les arrels mediterrànies I catalanes amb els ritmes del jazz modern de Nova York. 

Segons el propi Fortià ens explica: “Aquest àlbum és molt important per a mi perquè reflecteix un dels moments més transcendents de la meva vida artística, quan vivia a Nova York. Sento que aquesta experiència va canviar la meva vida i crec que allà he crescut molt. A més és la primera vegada que gravo un disc complet amb totes les meves composicions i puc compartir això amb dos dels meus músics favorits amb què tinc una gran connexió personal i musicalment, és com un somni”.

Com bé diu el compositor, en aquest nou àlbum hi participen Marco Mezquida al piano, Raphaël Pannier a la bateria i el propi Manel Fortià al contrabaix.

El significat de “Despertar”

El títol de l’àlbum porta el mateix nom que l’última melodia d’aquest. En contraposició, la primera melodia que hi trobem es diu “Dormir”, per tant, és fàcil deduir que naveguem dins d’un somni, i Fortià ho explicava així fa uns dies al Diari de Girona: 

“ […] El disc tracta del món dels somnis. També és un disc dedicat als tres anys que vaig viure a Nova York, així que també té relació amb el somni americà que vaig viure personalment. […] Durant el confinament, pensava: a veure si em desperto i m’adono que tot ha sigut un somni. Però ho començo a dubtar, perquè encara no m’he despertat.”

Si voleu saber-ne més, feu clic aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *