Novetats

Lucas Martínez Project: TRACES OF MEMORY

Per al saxofonista Lucas Martínez, aquest àlbum és «la manera de protegir» les seves emocions més preuades «de l’amnèsia que crea el pas del temps». El músic de Blanes descriu aquest disc com «un catàleg de melodies que, en sentir-les i en tocar-les, em transporta als moments en què les vaig compondre, a allò que he viscut i allò que he sentit. De la mateixa manera que revisitar un àlbum de fotos propicia el record, Traces of Memory és el meu propi àlbum sonor de vivències i experiències.»

El projecte es va iniciar el 2016 a la ciutat d’Amsterdam, on els quatre membres del grup es van conèixer mentre estudiaven un màster al Conservatorium van Amsterdam. Durant aquests tres anys, el projecte ha desenvolupat un so personal que reflecteix les arrels de cadascun dels components del grup. La música, principalment formada per composicions originals, és un lloc de trobada entre la complexitat, el lirisme, la llibertat i la interacció.

El grup ha estat reconegut amb el premi Incentive a les semifinals de Keep An Eye The Records 2017, i ha estat finalista de la Dutch Jazz Competition 2018, Keep An Eye The Records 2018 i Juventudes Musicales de España 2018. Amb aquest projecte, Lucas Martínez ha actuat en sales i festivals d’Holanda, Espanya i Itàlia. 

Aquest disc ha estat possible gràcies a diversos ajuts i beques concedides a Lucas Martínez: la residència internacional de La Marfà, la beca SENA Fonds, la beca Fonds Podiumkinsten, Amarte Concerts (aquestes tres últimes, beques rellevants a Holanda) així com la residència d’internacionalització al projecte per part de l’Institut Ramon Llull que li va permetre rodar el projecte en concert als Països Baixos, on actualment viu el saxofonista Lucas Martínez.

Lucas Martínez – tenor sax 
Roger Santacana – piano 
Giuseppe Campisi – double bass
Lluís Naval – drums

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *