General

La Suite Hivernal de Girona Jazz Project

Girona Jazz Project Big Band inicia la seva activitat al setembre del 2007. Des del seu inici es crea per treballar i desenvolupar un repertori contemporani basat en el jazz i la música moderna. La seva particularitat rau en la voluntat de treballar directament amb l’autor que alhora s’integra al projecte com a director de la seva obra, assistint a les actuacions públiques i dirigint, en alguns casos, els enregistraments que sorgeixin de la col·laboració entre l’orquestra i el autor.

Trajectòria

Des del seu inici, la GJP ha incidit en la seva idea fundacional i ha pogut desenvolupar diferents projectes amb compositors com són: Bob Mintzer, Maceo Parker, Perico Sambeat, Guillermo Klein, etc. .. Amb tots ells s’han realitzat diferents concerts o gires.

Amb el compositor i pianista Guillermo Klein es van produir diversos discos, un dels quals: “El camí” (Quadrant records) distribuït a tot Espanya i Portugal. A destacar que amb aquest projecte titulat Guillermo Klein & Girona Jazz Project “Minotauro” la big band va girar durant el 2009 per Catalunya amb la col·laboració de la Direcció General de Cooperació Cultural de la Generalitat de Catalunya i va ser guardonada per la revista Jaç del Grup Enderrock amb el premi a Millor Artista/Solista de Jazz del 2009. Al costat de Guillermo Klein també va ser la formació escollida pel Festival de Cadaqués per estrenar la seva producció “Albéniz” amb música d’Albéniz i els arranjaments de Guillermo Klein expressament per a la nostra formació. D’aquesta proposta va sorgir el segon disc de la big band.

Des de llavors s’han succeït les produccions pròpies de la bigband i els concerts gràcies en gran part a aconseguir ser La Big Band resident de la Marfà-Cases de la Música desde el 2019 en el pla d’ajudes a orquestres permanents amb què compta aquesta entitat. Així, comptem amb un gran nombre de projectes en marxa.

La Suite Hinvernal

Dani López (música) i Paula Grande (lletra), escriuen aquesta peça que interpreten amb la Girona Jazz Project i que es grava al Local Estudi. Una suite que explica què pot representar el Nadal: el primer moviment parla de la tristesa, la soledat, els records, la nostàlgia…; el segon parla dels retrobaments, la llar, el compartir, l’alegria, la família… Perquè aquesta època de l’any és una moneda de dues cares.
Aquesta música és un encàrrec de la Girona Jazz Project Big Band, que vol mostrar el seu agraïment a Girona, pel suport rebut al llarg dels quinze anys de jazz a la ciutat i pels tres anys de residència a la Marfà. 

Components de la Big Band

Albert Comaleras, Genís Bou, Adrià Bauzó, Xavi Molina, Jordi Casas – Saxos
Joan Mar Sauqué, Albert Clapés, Raül Gallego, Jordi Fontanillas – Trompetes
Pablo Martín, Eduard Prats, Isidre Palmada, Joan Palacio – Trombons
Alex Carbonell – Piano
Francesc Adroher – Guitarra
Joan Motera – Contrabaix
Aleix Bou – Bateria

Ramon Cardo – Direcció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *