General

Viola de Mar, Carles Blanch i Marc Clos

Carles Blanch i Marc Clos, presenten el disc “Viola de Mar“. Després d’haver col·laborat junts en diferents formacions de música antiga, s’estrenen ara com a duo per a plasmar el seu univers musical.

A través d’un diàleg constant entre la viola de mà de Blanch i la percussió de Clos recorren les composicions per a corda polsada del renaixement europeu des d’una nova òptica, posant èmfasis en l’acte de “Recrear”, entès com l’acte de crear de nou a partir d’una partitura ja existent.

Les peces de “Viola de Mar” parteixen d’un llibre imaginari trobat a alta mar. És un llibre que no pertany a ningú ni a cap territori, s’agafen a aquesta idea per no posar-se cap barrera creativa i portar al seu terreny repertori d’autors del segle XVI com Joan Ambrosio Dalza, Adrian Le Roy, Josquin Després o Luís de Narváez.

Aquest llibre consta de 5 capítols: “Cancionero del Sur”, “Royal Lewters”, “Branles”, “Ala spangola” i “Ave maris stella”. Cada capítol representa alguns dels colors característics de la música per a corda polsada del Renaixement europeu.

Carles Blanch – Viola de mà i veu

Nascut a Flix (Ribera d’Ebre) el 1993, Carles Blanch inicia els seus estudis musicals a l’EMMD de Móra d’Ebre, amb el professor William Waters, amb el qual comença a descobrir la música antiga. Continua els seus estudis de guitarra amb Gustavo Them i Sadahiro Otani. 

Més tard, inicia els estudis superiors de guitarra amb Laura Young i comença a estudiar instruments de corda polsada del Renaixement i del Barroc. El 2018, es gradua d’aquesta especialitat a l’Escola Superior de Música de Catalunya sota la direcció de Xavier Díaz Latorre i estudiant baix continu amb Mónica Pustilnik. Paral·lelament participa en classes magistrals de Rolf Lislevand, David Russell, Carles Trepat, entre d’altres. 

Col·labora amb formacions com Accademia del Piacere (dir. Fahmi Alqhai), Le Concert des Nations (dir. Jordi Savall), Jove Capella Reial de Catalunya (dir. Lluís Vilamajó), Vespres d’Arnadí (dir. Dani Espasa), Laberintos Ingeniosos (Xavier Díaz Latorre) o L’Arpeggiata (dir. Christina Pluhar).

Compagina la seva activitat concertística amb la docència al Conservatori municipal de música de Vila-seca, on és professor de guitarra i d’instruments de corda polsada del Renaixement i del Barroc.

Marc Clos – Percussions Històriques

Nascut a Sant Feliu de Guíxols (Girona) l ́any 1976, ha cursat estudis de percussió classica, moderna i tradicional al Conservatori del Liceu i el Taller de Músics de Barcelona i l ́ Escola Superior de Música de Catalunya amb Pedro Estevan, Jo Krause, Ramón Torramilans i David Xirgu entre d ́altres. A l ́Escola Superior de Música de Catalunya de Barcelona obté la Llicenciatura en Jazz i Música Moderna, especialitat Bateria l ́any 2008 i el Màster en Musicologia i Interpretació de la Música Antiga especialitat Percussions Històriques l ́any 2013.

Atret per el multiinstrumentalisme, i indistintament per la música antiga, clàssica, el jazz, les músiques improvisades, el pop i el rock, ha col·laborat en més de 100 enregistraments com a músic d´estudi abarcant tots aquests estils i ha realitzat una intensa tasca interpretativa tocant en els principals festivals i sales de concerts de tota Europa, Nord i Sud América, Rússia, Xina, Japó i Corea del Sud.

 Ha treballat amb Jordi Savall, Hesperion XXI, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations (Àlia Vox), Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, Les Sacqueboutiers de Toulouse (FR), Orquestra barroca Al Ayre Español, Orquestra Barroca Catalana, San Francisco Philarmonia Baroque Orchestra (USA), GIO Symphonia, Il Complesso Barroco (IT), Orquesta Barroca de Sevilla, Orquestra romàntica del Montsalvat, Orquestra Simfónica del Vallés, Orquestra de Cadaqués, La Caravaggia, Accademia del Piacere, Vespres d ́Arnadí (Musiepoca), Tercia Realidad, La Tempestad, Concerto Copenhaguen (DK), Magdalena Kozena & Private Musicke, La Grande Chapelle, Orquestra de Cambra de Granollers (NAXOS), els Cors de Cambra del Palau de la Música Catalana i de l ́Auditori Enric Granados de Lleida, les companyies teatrals de Mario Gas i Dagoll Dagom, Nina, Percussions de Barcelona, Love of Lesbian (Warner), Jaume Sisa i Eduard Canimas (DiscMedi), The New Raemon, Joan Colomo i Nueva Vulcano (Bcore), etc…

Si voleu escoltar “Viola de Mar” feu clic AQUÍ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *