Novetats

Sessió duet Albert Marquès & Gonzalo del Val

Fa poc, vam tenir el plaer d’estar amb Albert Marquès i Gonzalo del Val a l’estudi gravant un nou projecte a duet. Però abans de res, qui són ells? 

Albert Marquès

Albert Marquès és un pianista, compositor i activista polític d’una ciutat obrera i industrial fora de Barcelona, on va treballar a les fàbriques a través de l’escola. 

Influenciat per l’escena punk local, així com per les gravacions de jazz de músics com Chick Corea, Brad Mehldau, Michel Camilo i Herbie Hancock, va ser autodidacte fins que va assistir al Conservatori Superior de Música del Liceu. Després de graduar-se, va fer dos viatges fonamentals que van canviar la seva vida, passant un mes a Cisjordània a Palestina i un mes a Cuba.

Als 25 anys, l’Albert es va traslladar a la ciutat de Nova York, sense conèixer ni una persona, per tocar jazz. Després d’un any i mig treballant com a cambrer i anant a jam sessions cada nit, va conèixer el seu mentor Arturo O’Farrill que el va contractar per ensenyar amb la seva organització, l’Afro Latin Jazz Alliance, una organització sense ànim de lucre que ofereix classes gratuïtes de música de jazz llatí a les escoles públiques de Nova York més desfavorides.

És a Nova York on finalment va combinar les seves influències més importants: jazz contemporani, flamenc, música afrocubana i justícia social creant Freedom First.

Marques és el director musical de l’Institute for Collaborative Education de Nova York, una escola secundària i secundària pública progressiva al centre de Manhattan.

Gonzalo del Val

Nascut a Miranda d’Ebre (Burgos), Gonzalo del Val comença els estudis musicals a l’edat de 7 anys al Conservatori Municipal d’aquesta ciutat. Es trasllada a Madrid per estudiar bateria amb Guillermo McGill i composició-arranjaments amb Ramón Paús durant dos anys. Posteriorment és becat per estudiar al Conservatori Superior de Música del LICEU de Barcelona, obtenint el “Títol Superior de Bateria-Jazz” sota la direcció del músic Marc Miralta.

El 2009 va ser guardonat amb la beca “Joves Excel·lents” per anar a estudiar a la prestigiosa escola Manhattan School of Music de Nova York, amb el professor John Riley.

Durant aquests anys també ha tingut una activa vinculació amb el món de la docència, impartint classes com a professor a nombroses escoles entre les quals destaca el Conservatori Superior Pablo Sarasate de Pamplona, Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori del Liceu (membre de la Berklee School of Music de Boston), Taller de Músics (Escola Superior d’Estudis Musicals – ESEM) així com al Conservatori Superior del Liceu.

Del 2013 al 2015 va ser Director Acadèmic de l´AULA de Música Moderna i Jazz del Conservatori Liceu de Barcelona.

Del 2016 al 2019 es va traslladar a Dublín, on va desenvolupar la carrera musical tocant amb alguns dels músics més importants de l’escena jazzística irlandesa.

Al juny del 2019 va ser nomenat Cap de Departament de Jazz i Música Moderna del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.

Sessió duet Albert Marquès i Gonzalo del Val

L’Albert i en Gonzalo es van conèixer quan l’Albert tenia només 18 anys i estava estudiant a Barcelona. En aquell moment, Gonzalo va organitzar diverses gires per Espanya que van permetre a Albert tocar amb grans músics com Miguel Fernández o Mikel Andueza. Ells ja han compartit molts àlbums junts, però mai com a duet. 

Aquesta vegada, han estat a l’estudi gravant junts, un duet a piano i bateria que no us deixarà indiferents. Aviat us ensenyem què en va sortir d’aquesta sessió. Estigueu atents!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *