General

Èlia Lucas Quartet i el seu primer disc INTROSPECCIÓ

 
Pianista i compositora, nascuda el 1996. Amb l’expressió de la veu personal com a principi fonamental en la música, i amb unes arrels variades que inclouen el pop i rock britànic, el soul i el funk, la bossanova i el jazz, Èlia Lucas s’obre camí en la jove escena musical de Barcelona després de graduar-se en el títol superior d’interpretació Jazz i Música Moderna al Taller de Músics ESEM amb professors com Joan Monné, Sergi Sirvent, Vicenç Solsona, Martí Serra, David Mengual, Jordi Farrés,…

Com a intèrpret actualment lidera el seu quartet i, a  més, forma part d’agrupacions diverses que interpreten jazz clàssic i modern, pop, boleros, funk i soul, així com de la big band femenina Micaela Chalmeta Big Band.

Ha actuat en diversos festivals com el 12 Hores de Jazz a la Ronda, Els Set Inferns, festival Connexions, NB Fest de Pamplona, Festival de Jazz de València, i també en sales com el Jamboree, l’Apolo, l’Ateneu Harmonia, Casa Figari, sala Mutuo, Jove Teatre Regina, El Forat Del Pany i La Cúpula, entre d’altres.
Va obtenir tres anys consecutius una beca de la SGAE per a cursar els estudis superiors d’interpretació Jazz al Taller de Músics ESEM a Barcelona, on resideix actualment i on també és docent a diverses escoles de música impartint piano, harmonia i arranjaments, conjunt instrumental i llenguatge musical. La seva formació com a pianista segueix al CMMB, on actualment cursa els estudis de Grau Professional de música clàssica amb la professora Ester Vela.

“Introspecció”, el seu primer àlbum

Amb l’expressió del so personal com a prioritat en la música, Èlia Lucas aposta per un projecte propi i apassionat amb una sèrie de composicions íntimes, buscades des de la senzillesa, intuïció i honestedat. 

Els temes ofereixen un viatge a través de dinàmiques, textures i melodies, donant la màxima expressió a la sensibilitat de cada músic. Al llarg dels darrers anys les cançons han crescut amb els quatre membres del grup, músics joves amb una manera comuna d’entendre la música col·lectiva: Edu Pons al saxo, Tomàs Pujol al contrabaix, Kike Pérez a la bateria i Èlia Lucas al piano. Les influències musicals que s’hi poden apreciar van des de la música clàssica, passant pel pop i el soul, fins al jazz dels 70, 80 i 90.

No us perdeu el concert de presentació! El proper 12 de juliol a la sala Jamboree de Barcelona.

Fotografia de Maud Sophie.
Disseny gràfic, Isabel Vega.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *