General

Alba Careta, trompetista i cantant de jazz

Alba Careta, trompetista i cantant de jazz nascuda a Avinyó l’any 1995.  Torna a Catalunya amb el Màster en Trompeta Jazz del prestigiós Conservatorium van Àmsterdam (Països Baixos) després d’haver passat pel Koninklijk Conservatorium de l’Haia i l’ESMuC de Barcelona.

Actualment està presentant el segon disc, Alades amb el seu projecte propi, Alba Careta Group, després de rebre el guardó com a millor disc de jazz pels Premis Enderrock 2019 amb el seu primer treball (Orígens). A més, també forma part de Rodrigo Laviña & su combo (Extraño Weys), Jazz & Barroc (Alba Careta & Friends), Ulls Clucs (Producció de l’Auditori de Barcelona), OMAC (Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya), Alba Careta & Santi Careta Duo (Espectacle Sons d’un País), Las Albitas… entre altres.

Alba Careta Group i el seu àlbum “Alades”

Alba Careta Group presenta “Alades”, el seu segon disc com a líder dos anys després d’irrompre amb força a l’escena jazzística tant catalana com d’àmbit europeu amb “Orígens” (Blue Asteroid Records, 2018), un àlbum molt alabat pel públic i la crítica, i que li va valer el Premi Enderrock 2018 a millor àlbum de jazz.

ALADES d’Alba Careta Group, és el recull de les últimes composicions de la trompetista avinyonenca inspirades en les vivències dels seus anys a Holanda, i que ara prenen forma en aquest nou treball a través del llenguatge del jazz més sincer, orgànic i emocional. A les seves actuacions podreu gaudir d’una mescla trencadora entre el seu jazz i música catalana.

Alba Careta Group presenta el seu tercer àlbum

Ara, amb només 26 anys, es disposa a fer el seu tercer àlbum. Aquest amb una direcció més crítica, amb ganes de denunciar l’opressió a través de l’experiència pròpia i passant pels sentiments de superació, fortalesa i també per la part de llum que hi ha en les coses més fosques que acabem superant. 

Ho farà exportat en un jazz explosiu, energètic i orgànic que tant l’ha caracteritzat fins ara. I per això compta amb alguns dels millors músics de l’escena jazzística catalana:

Alba Careta – trompeta i veu

Lucas Martínez – saxo tenor

Roger Santacana – piano

Giuseppe Campisi – contrabaix

Josep Cordobés – bateria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *